Два златни и един сребърен медал за вината на Катаржина Естейт в международния винен конкурс “Mundus Vini”

Водещата българска изба Катаржина Естейт и нейните качествени вина получиха високо отличие по време на най-престижния винен конкурс “Mundus Vini”.

Encore Syrah 2011 и Katarzyna Reserve 2009 се наредиха сред най-добрите вина в света и получиха златен медал. Със сребърен медал е наградено Question Mark Gold 2010. И трите вина са носители на множество награди на световни винени конкурси.

Престижното международно съзтезание “Mundus Vini” се провежда за 13 път в Германия, като тази година са се състезавали 6212 вина и са оценявани на принципа „сляпа дегустация” от 250 винени експерта от 40 страни. Само 30 вина от всички участвали са получили златно отличие.

Катаржина

„ Това е поредното признание за качеството на вината на Катаржина Естейт. Гордеем се с високите отличия и те са доказателство, че вървим в правилната посока. Всичките ни постижения, които получихме тази година от редица конкурси, са признание за отдадеността на екипа на избата. Добрата реколта, с която можем да се похвалим тази година, както и инвестициите в обработката на лозята и производството, ще създадат сериозна предпоставка за още по-качествени вина, с които да отговорим на очакванията на нашите почитатели.”, сподели Цветелина Николова, изп.директор на Катаржина Естейт.

( 303 гледания )