Китай ще разследва вноса на вино от Европейската общност

Пекин, 21 май, 2013

Китай - Внос на виноКитай е на път да предприеме значителни мерки и да започне анти-дъмпинг разследване на вноса на вина от ЕС, съобщи Чайна Секюрити Джърнъл (China Security Journal).
Разследването е инициирано от големия брой оплаквания от местните винопроизводители и поредица от случаи на дъмпинг от страна на вносителите от Еврозоната. Китайската Асоциация на Производителите на Алкохолни Напитки и Вино е внесла молба за разследване на случаите на дъмпинг в Министерството на Търговията още през  месец август 2012. Китайските производители са притиснати от конкурентите си от Европа и от загубата на позиции на местния пазар. Вносът на вино от Европа в Китай за първото тримесечие на 2013 е 58,7 % показват статистиките. Това обяснява притесненията на местните производители. Янтай Чанг Уй Пайъниър Уайнс, един от водещите брандове в Китай в момента, регистрира нарастващ спад в продажбите за първата четвърт на годината.

През 2011 Китай стана петият най-голям консуматор на вино в света и тенденциите са да стане вторият по големина вносител на алкохол до 2015-та година.

Китай - Внос на вино

( 63 гледания )