Серията „Faces“ на Лидио Караро е избрана за официалното вино на Световното първенство по футбол в Бразилия 2014

Серията „Faces“ на Лидио Караро е избрана за официалното вино на Световното първенство по футбол в Бразилия 2014.

Напоследък виното започва да превзема и феновете на футбола (които в по-голямата си част са любители на бирата). След като Concha y Toro станаха официален спонсор на Ман Юнайтед, винопроизводителите дадоха сериозна заявка за привличане на огромната маса футболни фенове на тяхна страна за сметка на пивоварите.

Официалното вино на FIFA 2014 в Бразилия обаче ще е на Лидио Караро (Lidio Carraro). Те надвиха основния си претендент в лицето на Concha y Toro и вината им от серията Faces ще утоляват жаждата на милионите фенове на футбола през 2014. Винарната Lidio Carraro съобщи за този техен успех, който е още по-голяма стъпка напред в популяризирането на Бразилското вино по света. През 2007 винарната бе официалния производител на вино за Панамериканските Олимпийски Игри.

Караро е семейна винарна, спазваща стилна и много проста философия : те не използват дъб при направата на вината си и имат огромен респект към земята и хората които работят при тях.

Винопроизводители са от пет поколения и притежават лозови масиви в две изключителни локации в Южна Бразилия: : Vale dos Vinhedos and Encruzilhada do Sul.

В момента семейство Караро са напълно отдадени на търсенето на подходящи партньори за износа и разпространението на техните FIFA вина от проекта FACES.

faces

( 55 гледания )