Татинже е официалното Шампанско на Световното по футбол, Бразилия 2014

ТатинжеСлед като стана ясно кое ще е официалното вино на световното първенство по футбол в Бразилия през 2014 (виж тук), FIFA обяви и Шампанското което ще поддържа настроението по време на първенството. Татинже подписа договор до декември 2015. Договорът най-общо се изразява в това, че шампанското което ще бъде сервирано на VIP I VVIP персоните по време на състезанието ще бъде Татинже.
В своето изявление по въпроса от Татинже обявиха, че шампанското им ще „присъства на всички значими изяви по време на Световното Първенство по Футбол през 2014 с помощта на 150-те дистрибутори на шампанското посвета. „Също така от винарната подчертаха факта, че фамилията производител е била винаги много тясно свързана с най-славните години на футболен възход на отбора на Реймс и никога не е спирала да поддържа спорта по един или друг начин с множество други Европейски клубове.

Champagne Taittinger
Новината бе посрещната с многобройни протести в Бразилия. От известно време насам в държавата се състоят редица демонстрации и антиправителствени прояви, тъй като народът на Бразилия не одобрява политиката на правителството, както и харченето на държавни пари за големи спортни събития вместо да бъдат дадени за инфраструктура, болници, училища обществен транспорт и т.н. Преди дни в Бразилия приключи Първенството за купата на Конфедерациите, а през 2016 държавата също така ще бъде и домакин на Летните Олимпийски Игри.
Според очакванията на FIFA се предвиждат рекордни постъпления от реклама и спонсорство по време на Свтовното първенство, а президентът на Федерацията Сеп Блатър наскоро даде изявление, че близо 100 милиона щатски долара ще бъдат инвестирани в различни проекти в Бразилия след първенството.

( 121 гледания )